Как да използваш Quick Share за удобно споделяне на файлове

Как да използваш Quick Share за удобно споделяне на файлове

 

Ако ти се налагало бързо да споделиш файлове между две устройства, но Bluetooth-ът ти се струва досаден, а чат-приложенията – твърде несигурни, то нашите Galaxy устройства решават този проблем с функцията Quick Share. Чрез нея можеш моментално да споделяш снимки, видеоклипове и документи с до петима приятели наблизо едновременно, без да трябва да преминаваш през процес на сдвояване.

Засега тази функция е достъпна само на Galaxy S20, Galaxy S20+ и Galaxy S20 Ultra, но не се притеснявай, ако не си с някое от тези устройства, тъй като скоро ще бъде поддържана и от други модели.

 
 
 

 

Как да настроиш и използваш Quick Share

 

Преди да започнеш, трябва да провериш дали получаващото Galaxy устройство е с операционна система Android версия 8.0 (Oreo) и нагоре и поддържа Wi-Fi Direct.

1. Включи Quick Share на всички устройства, участващи в споделянето. Можеш да направиш това, като отвориш панела с известията, плъзнеш надолу, за да откриеш допълнителните настройки, и избереш иконката на Quick Share. Иконката трябва да светне в синьо като сигнал, че функцията Quick Share е включена.
2. Провери дали всички устройства са свързани към WiFi мрежа.
3. Екраните на всички получаващи устройства трябва да бъдат отключени.

 
 
 

Как работи Quick Share

 

Веднъж щом всички горепосочени изисквания са покрити, трансферът на файлове може да започне.

1. Отвори приложението, в което се намира файла.
2. Избери файловете, които искаш да споделиш и натисни иконката за споделяне.
3. Натисни Quick Share и след това избери получаващите устройства.
4. Получаващите устройства трябва да натиснат "Приеми" при запитване, за да започне споделянето.

Ако не откриваш желаните получаващи устройства, провери дали видимостта на твоя телефон или таблет е включена. За да включиш тази настройка следвай този път: Настройки > Връзки > и включи "Видимост на телефона".

 
 
 
 

 

Персонализирай настройките на Quick Share

 

Може да използваш тези настройки, за да персонализираш името на твоето устройство при търсене. Също така, можеш да ограничиш кой може да инициира Quick Share трансфери с теб.

1. Отвори панела с известията и плъзни надолу, за да откриеш допълнителните настройки.
2. Натисни и задръж върху иконката на Quick Share.
3. Персонализирай настройките на Quick Share.